ĮKELTI SKELBIMĄ
Rinka Logo
Pasirink miestą

Kalytei ir jos šuniukams reikia namų (Alytus)

Alytus | 2017 11 19 | Pažymėti skelbimą
Nenurodyta Kalytei ir jos šuniukams reikia namų (Alytus)-0
Peržiūrėti visas 2 nuotraukas
Visos nuotraukos (1/2)
Veislė:
-
Ypatybės:
patelė (-ės)

At­va­žia­vus į Už­upių ka­pi­nes gai­liai lau­kian­čiu žvilgs­niu vi­sus pa­si­tin­ka mie­la ne­di­de­lio ūgio miš­rū­nė – kaž­kie­no pa­lik­ta ka­ly­tė. Vos prieš ke­le­tą sa­vai­čių ji at­si­ve­dė net aš­tuo­nis šu­niu­kus, ku­rių li­ki­mas ar­tė­jant žie­mai ga­li bū­ti liūd­nas. Kas­dien į dar­bą prie ka­pi­nių at­va­žiuo­jan­čiai ir nuo­lat šu­ny­tę pa­še­rian­čiai gė­lių kios­ko sa­vi­nin­kei Vil­mai Sa­bo­nie­nei pa­gai­lo gy­vū­nė­lių ir ji krei­pia­si į ge­ros šir­dies žmo­nes, ku­rie tu­rė­tų ga­li­my­bę pri­glaus­ti ma­žus šu­ny­čius ir rū­pes­tin­gą jų ma­mą, kad jiems ne­tek­tų kęs­ti žvar­baus žie­mos šal­čio ir al­kio.
Nuo gegužės mėnesio prie Užupių kapinių atklydusiai arba kažkieno paliktai mišrūnei kalytei bei vos kelių savaičių jos šuniukams reikalingas gerų žmonių prieglobstis, antraip gyvūnėliai gali neištverti artėjančios žiemos žvarbumo bei alkio. Šiuo metu vis dar tebedirbančio gėlių kiosko savininkė Vilma Sabonienė bei kita paminklų parduotuvėje dirbanti moteris pamaitina kalytę, tačiau greitai kioską teks uždaryti žiemos sezonui ir neliks tų žmonių, kurie galėtų pasirūpinti šuneliais.
„Ka­ly­tė klai­džio­ja jau nuo ge­gu­žės mė­ne­sio. Tur­būt kaž­kas ją čia at­ve­žė ir pa­li­ko, o da­bar ar­tė­ja žie­ma. Kas ja pa­si­rū­pins, kas pa­si­rū­pins ma­žy­čiais jos šu­niu­kais?“ – su­si­rū­pi­ni­mą iš­reiš­kė V.Sa­bo­nie­nė.
Vos ka­ly­tę pa­šau­kus La­pu­tės var­du, ji čia pat pri­sis­ta­to ir, viz­gin­da­ma uo­de­gą, jau ti­ki­si, kad gaus ko nors pa­ėsti. Taip pa­si­tin­ka kiek­vie­ną at­va­žiuo­jan­tį au­to­mo­bi­lį, au­to­bu­są. Daž­nai čia be­si­lan­kan­tys žmo­nės jau ži­no apie ne­to­li ka­pi­nių įsi­kū­ru­sią gy­ven­to­ją, to­dėl jai vis at­ve­ža už­kan­džių.
Į pir­mą kar­tą ma­to­mus žmo­nes La­pu­tė re­a­guo­ja kiek at­sar­giau, o pa­ban­džius pri­siar­tin­ti prie jos šu­ny­čių, kaip­mat ima urgz­ti ir, jei­gu rei­kės, yra pa­si­ruo­šu­si pul­ti. Tik­ros ma­mos ins­tink­tas.
„La­pu­tė la­bai mei­li, ji nė­ra ag­re­sy­vi. Prie ma­nęs ir dar vie­nos čia dir­ban­čios mo­ters la­bai pri­pra­to, nes mes nuo­lat jai at­ve­ža­me mais­to, vis pa­glos­to­me, pa­šne­ki­na­me, to­dėl ji mus sa­vo­tiš­kai lai­ko šei­mi­nin­kė­mis“, – pa­sa­ko­jo V.Sa­bo­nie­nė.
Ko­kio am­žiaus ka­ly­tė, nu­spė­ti sun­ku, ta­čiau ma­ty­ti, kad dar nė­ra se­na.
Prieš ke­le­tą sa­vai­čių at­si­ve­du­si aš­tuo­nis šu­niu­kus, La­pu­tė juos kruopš­čiai pa­slė­pė tarp lau­ky­mė­je sto­vin­čių be­to­ni­nių blo­kų. Prieš ke­le­tą die­nų trims šu­niu­kams pa­vy­ko su­ras­ti jau­kius, sau­gius na­mus. Vie­nas Už­upių ka­pi­nes pri­žiū­rin­čių ir tvar­kan­čių „Skaus­mo užuo­vė­jos“ dar­buo­to­jų su­ra­do jiems nau­jus šei­mi­nin­kus ir pa­si­rū­pi­no jų ge­ro­ve.
„Kaž­kaip gai­la pa­si­da­rė šu­ne­lių, tai ir su­gal­vo­jau ke­lis iš­da­ly­ti tiems, ku­rie jais pa­si­rū­pins tin­ka­mai“, – sa­kė dar­buo­to­jas Val­das.
Tie­sa, ar­ti­miau­sio­mis die­no­mis prie­globs­čio su­lauks ir dar vie­nas šu­ny­tis. Jį kai­me pri­glaus „Skaus­mo užuo­vė­jos“ ad­mi­nist­ra­to­rius Po­vi­las Ga­li­nis. Ta­čiau at­šiau­rio­mis są­ly­go­mis gy­ven­ti dar lie­ka ke­tu­ri ma­žy­liai.
Į at­im­tus vai­ku­čius La­pu­tė su­re­a­ga­vo jaut­riai, ji net­gi sa­vo li­ku­sius šu­niu­kus per­kė­lė į ki­tą at­vi­rą sta­ti­nį, ku­ria­me su­krau­ta len­tų krū­va. Po ja ma­žy­lius su­slė­pu­si ka­ly­tė da­bar nė iš to­lo ne­pri­lei­džia jo­kių žmo­nių prie sa­vo vai­kų, ku­rie pa­klus­niai klau­sė ma­mos nu­ro­dy­mų slėp­tis ir ne­iš­lįs­ti iš slėp­tu­vės tol, kol ne­pra­eis pa­vo­jus.
„Tuoj žie­mos se­zo­nui už­da­ry­si­me kios­ką, ne­be­liks tų, ku­rie ga­lės pa­šer­ti šu­niu­kus, to­dėl jiems teks ken­tė­ti ne tik šal­tį, bet ir al­kį. Jiems sku­biai rei­kia šil­tų na­mų ir ge­rų šei­mi­nin­kų, la­bai ti­kiuo­si, kad to­kių at­si­ras“, – vy­lė­si V.Sa­bo­nie­nė, nors tei­gė abe­jo­jan­ti, kad šu­niu­kų ma­ma bus kie­no nors pri­glaus­ta, nes nuo ta­da, kai ji at­kly­do prie ka­pi­nių, ne vie­nam bu­vo siū­ly­ta ją pa­si­im­ti, ta­čiau šei­mi­nin­kų taip ir ne­at

Kaina: Nenurodyta
Peržiūrėta: 163 kartų
Kai Jūs skambinate ar rašote, nepamirškite paminėti, kad jūs radote šį skelbimą rinka.lt svetainėje
Kaina: Nenurodyta
Pranešti apie skelbimą
Skambinti Rašyti SMS
Filtruoti Nuimti filtrus